Raudonųjų palmių aliejus, nerafinuotas, ekologiškas

Ekologiškas, nerafinuotas raudonųjų palmių aliejus, išsiskiriantis sodria rausvai oranžine spalva, kurią suteikia natūralūs karotenoidai.

Ypač vertinamas rankų darbo muilo gamyboje, nes suteikia muilui natūralius geltonus ir oranžinius atspalvius be papildomų dažiklių. Taip pat padeda suteikti muilui kietumo ir tvirtumo.

Tinka muilo, kūno balzamų ir kitų natūralios kosmetikos priemonių gamybai.

nuo 5.00€

- +

Raudonųjų palmių aliejus – natūralus, nerafinuotas augalinis aliejus, išgaunamas iš aliejinių palmių (Elaeis guineensis) vaisių minkštimo. Jis išsiskiria sodria rausvai oranžine spalva, kurią suteikia natūraliai aliejuje esantys karotenoidai.

Tai ypatinga žaliava rankų darbo muilo gamyboje, vertinama dėl gebėjimo suteikti muilui natūralius geltonus, šiltus oranžinius ar sodresnius oranžinius atspalvius. Spalva išgaunama be papildomų kosmetinių dažiklių, naudojant paties aliejaus natūralius pigmentus.

Raudonųjų palmių aliejus taip pat padeda suteikti muilui kietumo ir tvirtumo, todėl gali būti derinamas su kitais augaliniais aliejais bei sviestais, kuriant įvairias muilo receptūras.

Nerafinuotame aliejuje išlieka natūralūs karotenoidai, tokoferoliai ir tokotrienoliai. Dėl savo sudėties jis vertinamas ne tik muilo gamyboje, bet ir įvairiose kosmetikos priemonėse.

Savybės

  • Nerafinuotas, ekologiškas augalinis aliejus.
  • Sodri rausvai oranžinė spalva dėl natūralių karotenoidų.
  • Suteikia rankų darbo muilui geltonus ir oranžinius atspalvius.
  • Padeda padidinti muilo kietumą ir tvirtumą.
  • Sudėtyje yra natūralių tokoferolių ir tokotrienolių.
  • Tinka derinti su kitais augaliniais aliejais ir sviestais.
  • Kambario temperatūroje gali būti pusiau kietos konsistencijos.

Panaudojimas muilo gamyboje

Raudonųjų palmių aliejus ypač vertinamas gaminant muilą šaltuoju būdu, kai norima išgauti natūralius šiltus atspalvius, nenaudojant papildomų dažiklių.

Priklausomai nuo aliejaus kiekio receptūroje, galima išgauti švelniai gelsvą, geltonai oranžinę ar sodresnę oranžinę muilo spalvą.

Orientacinės naudojimo proporcijos:

  • 5–10 % – švelnesniems gelsviems ar geltonai oranžiniams atspalviams.
  • 10–15 % – ryškesnei, šiltai oranžinei spalvai.
  • 15–20 % – sodresniam oranžiniam atspalviui.

Procentai skaičiuojami nuo bendro aliejų ir riebalų kiekio muilo receptūroje.

Galutinis muilo atspalvis priklauso nuo aliejaus koncentracijos, kitų receptūros ingredientų ir muilo brandinimo sąlygų. Natūralūs pigmentai laikui bėgant gali keisti intensyvumą.

Naudinga žinoti: raudonųjų palmių aliejus gali nudažyti darbo įrankius, formas ar paviršius, todėl rekomenduojama pradėti nuo mažesnio kiekio ir išbandyti pasirinktą receptūrą.

Gaminant muilą šaltuoju būdu, aliejus įtraukiamas į bendrą riebalų kiekį ir šarmo skaičiavimą.

Panaudojimas natūralioje kosmetikoje

Raudonųjų palmių aliejus gali būti naudojamas:

  • Kūno balzamų ir sviestų gamyboje.
  • Rankų ir pėdų priežiūros priemonėse.
  • Aliejiniuose odos priežiūros mišiniuose.
  • Kietosiose kosmetikos priemonėse.
  • Kitose kosmetikos receptūrose, kuriose pageidaujamas natūralus oranžinis atspalvis.

Dėl intensyvios spalvos rekomenduojama pradėti nuo nedidelio kiekio ir įvertinti poveikį galutinei gaminio spalvai. Didesnė koncentracija gali palikti spalvos žymių ant odos ar tekstilės.

Naudojimas

Prieš naudojimą aliejų rekomenduojama išmaišyti, kad jo sudedamosios dalys pasiskirstytų tolygiai.

Esant žemesnei temperatūrai, aliejus gali sutirštėti ar sukietėti. Prireikus jį galima švelniai pašildyti vandens vonelėje.

Naudojant muilo gamyboje, būtina įtraukti į receptūros riebalų sudėtį ir pagal ją apskaičiuoti reikalingą šarmo kiekį.

Laikymo sąlygos

Laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, vėsioje, tamsioje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos.

INCI: Elaeis Guineensis Oil.

Žaliava: aliejinių palmių vaisių minkštimas.

Tipas: nerafinuotas, ekologiškas.

Kilmės šalis: Kolumbija

Pastaba: dėl natūralios sudėties aliejaus spalva, konsistencija ir aromatas gali nežymiai skirtis priklausomai nuo partijos.

Pakuotės svoris N/A
Kiekis

100 g, 250 ml, 1000 ml

Pirkinių krepšelis
Raudonųjų palmių aliejus, nerafinuotas, ekologiškasRaudonųjų palmių aliejus, nerafinuotas, ekologiškas
Į viršų